Raňajky
Hrozienkova ryža
Potrebujeme
120 g ryže, 320g hrozienok, 240 ml mlieka, ovocná šťavaPostup
Ryžu umyjeme pod tečúcou vodou a pridáme mlieko s umytými hrozienkami. Všetko dobre premiešame a dáme variť asi na 25 minút pod pokrievkou. Udusené vyberieme, pomiešame vidličkou a na tanieri polejeme odšťaveným ovocím.
Obed
Pažítková polievka a bravčové v marináde
Potrebujeme
Na polievku: 2 mrkvy, 2 pol. lyžice masla, 1 pol. lyžica detskej krupice, soľ, 2 stredne veľké zemiaky, 3 pol. lyžice nasekanej pažítky, 50 g postrúhaného údeného syra.
Na mäso: 600 g bravčového stehna (karé)
Na marinádu: 2 vajcia, 2 pol. lyžice Solamylu, 1 čaj. lyžička čierneho korenia, 1 čaj. lyžička soli, pol deci rumuPostup
Polievka: Na masle orestujeme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu a na drobno nakrájané zemiaky. Poprášime detskou krupicou a na jemno nastrúhaným syrom a zalejeme asi 1,5 litrom vody. Až kým sa nezačne variť, miešame. Necháme prevrieť asi 10 minút. Prisypeme pažítku a prevaríme asi 2 minúty. Môžeme dochutiť vegetou. Prikryjeme a odstavíme.
Mäso: Mäso narežeme, naklepeme a vložíme do marinády. Necháme odpočinúť v chlade a následne pražíme na oleji. Podávame s ryžou.
Večera
Zemiakový šalát
Potrebujeme
12 stredne veľkých zemiakov uvarených v šupke, 2 stredne veľké cibule, 6 vajíčok uvarených na tvrdo, 400 ml tatárskej omáčky, 50 ml citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie.Postup
Zemiaky nakrájame na krúžky, vajíčka na osminky, cibuľu na tenké kolieska. Vymiešame tatársku s citrónovou šťavou a osolíme a okoreníme. Polejeme ňou zemiakovu zmes. Premiešame zľahka a necháme odstáť asi pol hodiny.