Denné menu č.98

0

Raňajky

 

Jarný šalát inak

Potrebujeme
Mladá cibuľka, reďkovky, uhorka, čínska kapusta, strúčik cesnaku, veľký biely jogurt, soľ, olivový olej, bylinky podľa chuti

Postup
Jogurt vymiešame s trochou oleja, soli a byliniek. Pridáme roztlačený cesnak a zeleninu pokrájanú na drobno. Najlepšie chutí tento šalát, keď ho necháme hodinu odpočívať v chlade. Podávame s celozrnným pečivom a čiernym čajom.

 

Obed

 

Zeleninová polievka a ražniči

Potrebujeme
Na polievku: 2 mrkvy, 1 petržlén, polovica zeleru, hrsť mrazeného hrachu, 1 cibuľa, 2 pol. Lyžice petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie.
Na mäso: 500 g bravčového zadného, 100 g prerastenej slaniny, 1 cibuľa, 100 g klobásy, olej, soľ.

Postup
Polievka: Na masle opečieme cibuľku do sklovita. Pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Premiešame. Osolíme a okoreníme. Zalejeme vodou tak, aby bola zelenina zakrytá. Varíme asi 15 minút. Pridáme hrach a povaríme asi 5 minút. Vsypeme petržlenovú vňať, premiešame a odstavíme. Necháme prikryté. Ak sa Vám zdá polievka redšia, môžete spolu s hrachom pridať na jemno nastrúhaný zemiak.
Mäso: Mäso nakrájame na kúsky, cibuľu na kolieska, slaninu a klobásu na plátky. Napichneme na špajle striedavo, pričom začneme mäsom aj mäsom končíme. Osolíme zo všetkých strán. Opekáme zo všetkých strán na oleji. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Večera

 

Guľky zo ovsených vločiek

Potrebujeme
400g sušeného ovocia,2 lyžice ovsených vločiek, 1 lyžica rastlinného tuku, 10 lyžíc kukuričných lupienkov, 4 lyžice nahrubo posekaných nesolených arašídov, trocha rumu, rozdrvené arašidy na obalenie.

Postup
Sušené ovocie nakrájame nadrobno, pridáme ovsené vločky, zmäknutý tuk, kukuričné lupienky, arašidy, trochu rumu a vypracujeme hmotu. Vytvarujeme z nej guľky, ktoré necháme ztuhnúť v chladničke a potom ich obalíme v arašídoch. Podávame s džúsom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár