Obilninovo-ovocný dezert
Potrebujeme:
- Pšeno (60 g uvareného pšena)
- Ovocie: 30 g čučoriedok, 30 g černíc alebo brusníc, 30 g sliviek
Príprava:
Uvaríme pšeno, scedíme. Čučoriedky, černice, slivky dobre umyjeme (ideálne je preliať vriacou vodou). Zmixujeme ovocie a vmiešame do pšena.
Pozn.: ak nemáme ovocie čerstvé, môžeme použiť mrazené, ale aj sušené ovocie – v takom prípade ovocie namočíme na pár minút do vody pred tým, než zmixujeme s ostatným ovocím.
Prečítajte si aj: 7-dňové obedové menu pre bábätká od 6 mesiacov
Mliečno-ovocný dezert (od 12 mesiacov)
Potrebujeme:
- 1 fermentovaný mliečny výrobok (jogurt, acidko, kefír)
- 80 g uvareného amarantu
- 50 g brusníc alebo čučoriedok
- 1 čajová lyžička medu
Príprava:
Amarant uvaríme a scedíme. Keď trochu vychladne, pridáme lyžičku medu, zalejeme jogurtom alebo acidkom a do kaše zamiešame dobre umyté ovocie.