Obilninové kaše: Pohánková (5)
13.06.2014 1Kaše sú zvyčajne tretím jedlom, ktoré deťom zaraďujeme do stravy. Na začiatok sú vhodné kaše bezlepkové: ryžová, kukuričná alebo pohánková. Neskôr môžete pridať kašu z ovsených alebo pšeničných vločiek, prípadne krupičnú - veľmi riedku kašu. V dnešnom dieli nášho fotoseriálu si ukážeme postup pri príprave pohánkovej obilninovej kaše.
Obilninová kaša - pohánková: postup
Potrebujeme: 2 polievkové lyžice pohánky, 3 dcl studenej vody, ovocné pyré na dochutenie (jablko/hruška/banán/marhuľa/broskyňa)

Pohánku varte asi 20 minút - dve polievkové lyžice zalejte asi 3 dcl vody.
Po uvarení zlejte prebytočnú vodu, rozmixujte ponorným mixérom – môžete pridať vodu, v ktorej ste pohánku varili, aby kaša nebola príliš hustá.

Pridajte ovocné pyré podľa chuti.

Vymixujte na hladkú kašu.

Dobrú chuť!
pohánkovú a pšenovú kašu má môj syn najradšej. Nastrúham mu do nej jabĺčko, hrušku alebo iné sezónne ovoce a nevie sa jej dojesť. A výhoda je, že príprava zaberie minimum času.