Kaše sú zvyčajne tretím jedlom, ktoré deťom zaraďujeme do stravy. Na začiatok sú vhodné kaše bezlepkové: ryžová, kukuričná alebo pohánková.
Neskôr môžete pridať kašu z ovsených alebo pšeničných vločiek, prípadne krupičnú – veľmi riedku kašu.
V dnešnom dieli nášho fotoseriálu si ukážeme postup pri príprave pohánkovej obilninovej kaše.
Obilninová kaša – pohánková: postup

Pohánková kaša recept
Potrebujeme:
2 polievkové lyžice pohánky,
3 dcl studenej vody,
ovocné pyré na dochutenie (jablko/hruška/banán/marhuľa/broskyňa)

Príprava pohánkovej kaše
Pohánku varte asi 20 minút – dve polievkové lyžice zalejte asi 3 dcl vody.
Po uvarení zlejte prebytočnú vodu, rozmixujte ponorným mixérom – môžete pridať vodu, v ktorej ste pohánku varili, aby kaša nebola príliš hustá.

Ako podávať pohánkovú kašu
Pridajte ovocné pyré podľa chuti.
Vymixujte na hladkú kašu.

Dobrú chuť!
Dokopy autorka 7 fotoreceptov: Ako na prvé príkrmy. S obrázkovým návodom krok za krokom, veríme že vám náš fotoseriál túto novú bábätkovskú životnú etapu uľahčí.
»»»»» Prečítajte si aj: Pšeno. Recepty nielen pre deti.
