Prvé receptypríkrmy

Obilninové kaše: Pohánková (5)

 Fotoblog Jany Babjak Veselskej   13.06.2014   1

Kaše sú zvyčajne tretím jedlom, ktoré deťom zaraďujeme do stravy. Na začiatok sú vhodné kaše bezlepkové: ryžová, kukuričná alebo pohánková.  Neskôr môžete pridať kašu z ovsených alebo pšeničných vločiek, prípadne krupičnú - veľmi riedku kašu. V dnešnom dieli nášho fotoseriálu si ukážeme postup pri príprave pohánkovej obilninovej kaše.

Obilninová kaša - pohánková: postup

Potrebujeme: 2 polievkové lyžice pohánky, 3 dcl studenej vody, ovocné pyré na dochutenie (jablko/hruška/banán/marhuľa/broskyňa)

Pohánku varte asi 20 minút - dve polievkové lyžice zalejte asi 3 dcl vody.

Po uvarení zlejte prebytočnú vodu, rozmixujte ponorným mixérom – môžete pridať vodu, v ktorej ste pohánku varili, aby kaša nebola príliš hustá.

Pridajte ovocné pyré podľa chuti.

Vymixujte na hladkú kašu.

Dobrú chuť!

Objektívom fotografky Jany Babjak Veselskej.

 

 

Odosielam Váš hlas...
Hodnotenie: 3.7 z 5. Celkom 10 hlas(ov).
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.
Najčítanejšie
Komentáre k článku
autumn11 napísané 27.05.2017 14:46

pohánkovú a pšenovú kašu má môj syn najradšej. Nastrúham mu do nej jabĺčko, hrušku alebo iné sezónne ovoce a nevie sa jej dojesť. A výhoda je, že príprava zaberie minimum času.

smile zwinker Big Grins Confused Cool Cry Eek Evil Frown Mad Mr. Green Neutral Razz Redface Rolleyes Sad Surprised





Náš TIP
Komentáre k článku
autumn11 napísané 27.05.2017 14:46

pohánkovú a pšenovú kašu má môj syn najradšej. Nastrúham mu do nej jabĺčko, hrušku alebo iné sezónne ovoce a nevie sa jej dojesť. A výhoda je, že príprava zaberie minimum času.

smile zwinker Big Grins Confused Cool Cry Eek Evil Frown Mad Mr. Green Neutral Razz Redface Rolleyes Sad Surprised