Recepty od 9. mesiaca

Silvia S. 0

Ovocný jogurt

  • 150 g bieleho jogurtu
  • 2 PL nadrobno nakrájaného ovocia

Všetko zmiešame. Ak treba, tak ovocie prepasírujeme.

iStock

Ukryté vločky

  • 2 PL kukuričné vločky
  • 2 PL jablkovej kaše
  • 2 PL bieleho jogurtu

Jablkovú kašu pripravíme z 1 ošúpaného a jadier zbaveného jablka. Rozpolené varíme v troške vody alebo pripravíme na pare. Hotové roztlačíme vidličkou. Pridáme ostatné suroviny a všetko spolu zmiešame. Podľa potreby rozmixujeme.

Musli s ovocím

  • 75 g pšeničných klíčkov
  • 75 g ovsených vločiek
  • 500 ml nesladenej jablkovej šťavy
  • 2 jablká, ošúpané, zbavené jadierok a nakrájané na malé kúsky (alebo nastrúhané)
  • 2 hrušky, ošúpané, zbavené jadierok a nakrájané na malé kúsky
  • 500 g hrozna, nakrájané na štvrtinky a zbavené jadierok

Klíčky, vločky a jablkovú štavu zmiešame a necháme v chladničke cez noc odstáť. Nasledujúce ráno pridáme jablká a hrušky. Všetko dobre premiešame a krátko pomixujeme. Požadované množstvo dáme do misky a pridáme hrozno.

Ovocný kompót 

  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 1 PL hrozienok
  • škorica
  • 2 klinčeky

Ovocie umyjeme, ošúpeme a zbavíme jadier. Nakrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, zalejeme vodou tak, aby bolo ovocie zakryté, pridáme hrozienka, klinčeky a necháme zovrieť. Odstavíme a necháme na horúcej platničke dovariť. Dochutíme škoricou.

Prečítajte si aj: 7-dňové obedové menu pre bábätká od 6 mesiacov

 

Jablkové prekvapenie

  • 2 jablká
  • 125 ml jablkovej štavy, alebo vody
  • 2 PL hrozienok
  • trochu škorice
  • trochu masla

Z jabĺk odstránime jadrovníky, šupku popicháme vidličkou a položíme do ohňovzdornej nádoby. Na dno nalejeme jablkovú štavu alebo vodu. Do každého jablka dáme 1 PL hrozienok, posypeme škoricou. Na každé jablko dáme trochu maslových plátkov. V predhriatej rúre pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Podľa potreby vydlabeme jablko zo šupky a roztlačíme s hrozienkami a trochou jablkovej šťavy.

Mliečna cesta

  • 600 ml mlieka
  • 60 g ryže
  • 1 škoricová tyčinka
  • 2 zrelé broskyne
  • 125 ml jablkovej štavy

Mlieko privedieme do varu, pridáme ryžu, škoricu a na miernom ohni varíme. Medzičasom ošúpeme broskyne, a roztlačíme. Hrozienka podusíme v jablkovej štave. Ked je ryža dostatočne mäkká, pridáme broskyňové pyré, hrozienka a jablkovú štavu.

Krupicová hora

  • 1 PL krupice
  • 125 ml mlieka
  • 1 zrelá hruška, ošúpaná a zbavená jadra

Krupicu s mliekom privedieme do varu a necháme 3 – 4 minúty povariť. Hrušku roztlačíme a zmiešame s uvarenou krupicou.

Farebná polievka

  • 1 mrkva
  • 1 petržlenový koreň
  • 1PL čerstvého príp. mrazeného hrášku
  • 1 PL mrazenej kukurice

Očistenú mrkvu a petržlen nastrúhame na hrubom strúhadle. V hrnci zalejeme vodou alebo slepačím vývarom a varíme na miernom ohni.

Karfiolové prekvapenie

  • 25 g celozrnnej ryže
  • 75 g karfiolových ružičiek
  • trochu masla alebo rastlinného oleja

Ryžu varíme vo vode asi 30 minút. Karfiol uvaríme vo vode, cca 5 minút. Pridáme maslo alebo olej. Podávame s uvarenou ryžou.

Prečítajte si aj: Večerné kaše pre bábätko na dobrú noc

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (13 hlasov, priemerne: 2,30 z 5)
Loading...

Pridaj komentár