Zeleninovo-mäsový príkrm (3)

Fotoblog Jany Babjak Veselskej 0

Od ochutnávky prvej mrkvy či zemiaku prešiel nejaký čas, bábätko si postupne privyklo na zeleninový príkrm

Po dvoch-troch týždňoch môžete začať do jedla pridávať aj mäso, ktoré je veľkým zdrojom železa pre dieťa v tomto veku. Môžete pre začiatok použiť napríklad kuracie, morčacie, či králičie mäso.

Viac múdrych poznámok o mäse v strave dieťaťa si môžete prečítať aj v článku Zavádzanie tuhej stravy v kocke.

Ako uvariť zeleninovo-mäsový príkrm: postup

Potrebujeme: 20-30 g kuracieho mäsa, 120 g zeleniny, vodu

Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky, ktoré vložíme do vody a varíme pokým nie je mäkké (približne 20 minút). Pridáme zeleninu a varíme kým nie je mäkká.

Uvarené mäsko pokrájme nadrobno a pridáme do roztlačenej zeleniny.

Mäso si môžeme pripraviť aj takto:

½ sliepky, či králika dáme do veľkého hrnca s koreňovou zeleninou a urobíme vývar. Varíme 3 – 4 hodiny, kým mäso dobe neodchádza od kosti.

Potom mäso vyberieme, vykostíme a posekáme na malé kúsky, či rozmixujeme.

Takto pripravené si ho „nabalíme“ do nádobiek na ľad či do „ľadových“ vrecúšok a dáme zamraziť.

Varili sme zeleninovo-mäsový príkrm

Ktorú potravinu a kedy do stravy zaviesť? Inšpirujte sa v článku Začíname papať v kocke.

Ak vám ešte stále nie sú niektoré súvislosti okolo zavádzania príkrmov jasné (ako dlho má byť dieťa na výlučnej mliečnej strave a kedy začať s prikrmovaním), prípadne sa vám zdajú niektoré odporúčania, napríklad v súvislosti s lepkom, mätúce, zorientujte sa s prehľadom v článku Márie Kopčíkovej: Zopár poznámok k zavádzaniu príkrmov.

Objektívom fotografky Jany Babjak Veselskej.

 

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (5 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár