Zeleninový príkrm so žĺtkom (4)

Fotoblog Jany Babjak Veselskej 1

Niektorí odborníci na výživu uvádzajú, že by dieťa malo jesť 6x týždenne zeleninovo-mäsový príkrm a raz do týždňa zeleninový pokrm s uvareným vaječným žĺtkom – aj to sa môžeme dozvedieť z článku Zavádzanie tuhej stravy v kocke. Ako takýto zmiešaný príkrm urobiť, si ukážeme krok za krokom na tomto fotorecepte:

Zeleninový príkrm so žĺtkom – postup

Potrebujeme: 120 – 150 g zeleniny, polovicu vajcového žĺtku, vodu

Do vriacej vody vložíme zeleninu a varíme, pokým nie je mäkká. Žĺtok musí prejsť dostatočnou tepelnou úpravou.

Vajíčko sa uvarí na tvrdo, žĺtok sa vylúpne, rozdrobí a vmieša do zeleniny.

Možno tiež použiť čerstvý (rozšľahaný) žĺtok, pridať ho do príkrmu, ale v tomto prípade musí príkrm prejsť varom. Pripravovať ho možno aj ako „praženičku“ (odporúča sa v miske nad parou).

Objektívom fotografky Jany Babjak Veselskej.

 

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (6 hlasov, priemerne: 4,50 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár