Pizzové trojuholníčky

Zuzana Stacherová 14

Recept

Pizzové trojuholníčky.

Cesto: 1 droždie, 750 g polohrubej múky, 1 vajce, 1 šálka teplého mlieka, 1 ČL

cukru kryšt., soľ.

Suroviny pripravíme ako pri každom kysnutom ceste.

Plnka: 6 uvarených zemiakov, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, korenie na pizzu,

čierne ml.korenie, soľ alebo vegeta podľa chuti, 1 paradajkový pretlak a

podľa chuti kečup. Zemiaky ošúpeme a pretlačíme, pridáme nadrobno nasekaný

cesnak a cibuľu, pretlak, koreniny a zmiešame. Cesto si rozdelíme na časti,

z ktorých potom vyvaľkáme pláty v hrúbke asi 5 mm a natrieme ich plnkou.

Plát stočíme a šikmo ostrým nožom krájame trojuholníčky. Tieto uložíme na

vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre

pri teplote 200 °C, kým nie sú ružovo-hnedé.

Tip: potreté trojuholníčky môžeme posypať rozdrvenou rascou, sezamovými

semiačkami alebo všeličím iným, čo nás napadne.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (14 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Kvoli podobnosti na fornetti pouzite prisadu Podravka Pikant – ma taku specificku pizzovu vonu smile tolko tip odo mna a ostatne necham na vas Big Grins

  2. zeny, co na tom nechapete? Ved je to jasne napisane, nebudete krajat rovno ako pri rolade, ale SIKMO akoby ste krivo prilozili noz. hrubu cast uplne ku okraju a “spic” noza co najviac do stredu valca/”rolady”/ akoby ste chceli odrezat velky kus. a vznikne vam viac vrstvovy trojuholnik ak to chapem dobre.DK

  3. Ja si tie trojuholníčky predstaviť viem, ale pre niektoré to asi chce FOTO :o)) Proste ked sa na tú roládu pozriete zvrchu tak nebudete krájať prúžky tj. vždy kolmo ale cik-cak rez. Ak by ste roládu krájali šikmo tak Vám vzniknú kosoštvorce a keď cik-cak tak trojuholníčky. ZUZANA a mohlo by to byť aj lístkové cesto? Mne veľmi chutia tie pizza trojuholníčky čo sa predávajú na váhu (Fornetti?) ale neviem aká je presne tá plnka.

  4. Zuzana, ked tie trojuholnicky mozu vyzerat celkom efektne :-). Ty tu roladu zvinies tak, aby mala trojuhol. prierez?

  5. Och, ženy! Nemusia to byť práve trojuholníčky! Veď máte fantázie dosť, môžete z toho vytvoriť čokoľvek!

  6. Tú “roládu” budeš krájať na trojuholníčky, ako keď máš osie hniezda “švajčiarky” – to je tiež roláda /maková, kakaová či škoricová/ a ty z nej krájaš kolieska. Tak z tejto rolády trojuholníky – inak to nevidím…

  7. Akosi si neviem predstavit to vykrajovanie – plat stocime, tj. bude pripominat roladu a ked z neho krajame, odkrajujeme, ako vzniknu trojuholniky?

Pridaj komentár