Recept
Pizzové trojuholníčky.
Cesto: 1 droždie, 750 g polohrubej múky, 1 vajce, 1 šálka teplého mlieka, 1 ČL
cukru kryšt., soľ.
Suroviny pripravíme ako pri každom kysnutom ceste.
Plnka: 6 uvarených zemiakov, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, korenie na pizzu,
čierne ml.korenie, soľ alebo vegeta podľa chuti, 1 paradajkový pretlak a
podľa chuti kečup. Zemiaky ošúpeme a pretlačíme, pridáme nadrobno nasekaný
cesnak a cibuľu, pretlak, koreniny a zmiešame. Cesto si rozdelíme na časti,
z ktorých potom vyvaľkáme pláty v hrúbke asi 5 mm a natrieme ich plnkou.
Plát stočíme a šikmo ostrým nožom krájame trojuholníčky. Tieto uložíme na
vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre
pri teplote 200 °C, kým nie sú ružovo-hnedé.
Tip: potreté trojuholníčky môžeme posypať rozdrvenou rascou, sezamovými
semiačkami alebo všeličím iným, čo nás napadne.
Kvoli podobnosti na fornetti pouzite prisadu Podravka Pikant – ma taku specificku pizzovu vonu tolko tip odo mna a ostatne necham na vas
nechapem vás jak vám to môže chutiť, grc
je to vyborne,uz som to piekla.mnam!!!!
je to vyborne,uz som to piekla.mnam!!!!
je to vyborne,uz som to piekla.mnam!!!!
mnam, celkom dobre… lepsie je to ale z listkoveho cesta…
zeny, co na tom nechapete? Ved je to jasne napisane, nebudete krajat rovno ako pri rolade, ale SIKMO akoby ste krivo prilozili noz. hrubu cast uplne ku okraju a “spic” noza co najviac do stredu valca/”rolady”/ akoby ste chceli odrezat velky kus. a vznikne vam viac vrstvovy trojuholnik ak to chapem dobre.DK
Ja si tie trojuholníčky predstaviť viem, ale pre niektoré to asi chce FOTO :o)) Proste ked sa na tú roládu pozriete zvrchu tak nebudete krájať prúžky tj. vždy kolmo ale cik-cak rez. Ak by ste roládu krájali šikmo tak Vám vzniknú kosoštvorce a keď cik-cak tak trojuholníčky. ZUZANA a mohlo by to byť aj lístkové cesto? Mne veľmi chutia tie pizza trojuholníčky čo sa predávajú na váhu (Fornetti?) ale neviem aká je presne tá plnka.
Zuzana, ked tie trojuholnicky mozu vyzerat celkom efektne :-). Ty tu roladu zvinies tak, aby mala trojuhol. prierez?
Och, ženy! Nemusia to byť práve trojuholníčky! Veď máte fantázie dosť, môžete z toho vytvoriť čokoľvek!
Co takto krajat raz tak – raz tak: ///// to potom da kvazitrojuholnicky…
ani ja si tie trojuholniky predstavit neviem., osie hnizda ano, ale trojuholniky nie…
Tú “roládu” budeš krájať na trojuholníčky, ako keď máš osie hniezda “švajčiarky” – to je tiež roláda /maková, kakaová či škoricová/ a ty z nej krájaš kolieska. Tak z tejto rolády trojuholníky – inak to nevidím…
Akosi si neviem predstavit to vykrajovanie – plat stocime, tj. bude pripominat roladu a ked z neho krajame, odkrajujeme, ako vzniknu trojuholniky?