Jednoduchý, zdravý a opäť u nás overený tip na chutný obed bez mäsa.
Suroviny: zelenina podľa chuti a zásob, zemiaky, TOFU syr, starý grahamový rohlík na strúhanku, soľ (prípadne Solčanka).
Zeleninu si pred zapekaním uparíme do mäkka či polomäkka, podľa nárokov toho – ktorého „vedúceho“ :-). Zmiešame s takto roztlačeným TOFU syrom, ešte lepšie s dvoma. V našej rodine sa dobre toleruje aj upražená cibuľa (samozrejme, na mäkko, dlho na miernom ohni pražená, inak si to celé môžem zjesť), preto ju kvôli chuti pridávam tiež. Kvôli hustote zapečeného jedla pridávam aj čerstvú strúhanku z jedného grahamového rožka. Tá sa tam však, ako máte na obrázku možnosť vidieť, trošku z vrchu opečie do chrumkava, tak ak tieto drobné tvrdšie kúsky u vás neprejdú, pokojne strúhanku vynechajte.
Ak vydržíte aspoň chvíľu jedlo chladiť, na tanieri budete môcť mať úhľadnú zapečenú kocku. U nás sa všetko robí na rýchlo, ale chutí to rovnako.
DOBRÚ CHUŤ!
Lalia
Milé maminy, rady a dobre varíte? Pošlite nám recept s nafoteným postupom na dagmar@babetko.sk, radi ho uverejníme. Ako odmenu dostanete milý darček z dielne babetko.sk.