Denné menu č.22

0

Raňajky

 

Jablkový závin

Potrebujeme
400 g lístkového cesta, 4 väčšie jablká, 4 škoricové cukre

Postup
Lístkové cesto vyvaľkáme a naň položíme na hrubom strúhadle nastrúhané jablká. Posypeme cukrom. Stočíme do závinu a preložíme na papierom vyložený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Pred pečením potrieme povrch rozpusteným maslom. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Podávame s mliekom.

 

Obed

 

Cibuľová polievka a kura na kari

Potrebujeme
Na polievku: 6dl vody, 2 cibule, 1 polievková lyžica detskej krupice, 1 polievková lyžica masla, 1 žĺtok, soľ, malá mrkva nastrúhaná na jemnom strúhadle
Na kura: 4 kuracie stehná, 1 čajová lyžička vegety, 2 čajové lyžičky kari, 1 dl kyslej smotany, soľ, 1 polievková lyžica hladkej múky

Postup
Polievka: Cibuľu nakrájame na štvrťky a varíme vo vode pod pokrievkou asi pol hodinu. Rozmixujeme a precedíme cez sitko do zápražky z masla a detskej krupice. Nasypeme nastrúhanú mrkvu a vmiešame vyšľahaný žĺtok. Necháme prevrieť asi 5 minút za miešania.
Kura: Múku vymiešame s vegetou a soľou. Stehná obalíme v zmesi múky. Prudko ich opražíme z oboch strán na oleji, podlejem asi 500 ml vriacej vody a dusíme pod pokrievkou asi 30 minút. Medzi tým si vymiešame smotanu s kari korením. Mäso vyberieme a miešame do vývaru smotanu. Kura vrátime späť a varíme odokryté asi 10 – 15 minút.
Podávame s kolienkami alebo inou cestovinou.

 

Večera

 

Sendvič s nivou

Potrebujeme
1 sendvič, 200 g nivy, kečup, petržlenová vňať

Postup
Sendvič nakrájame na krajce o hrúbke asi 1 cm. Potrieme ich zľahka kečupom. Kečup potom posypeme nadrobenou nivou a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Položíme na pekáč a necháme zapiecť asi 3 minúty pri 180°C.
Podávame s ovocným čajom alebo džúsom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár