Raňajky
Drožďová nátierka
Potrebujeme
30 g čerstvého droždia, 1 menšia cibuľa, 150 g masla (Veto), 100 g nastrúhanej mrkvy, soľPostup
Droždie rozmrvíme a za stáleho miešania zohrejeme na masle. Odstavíme. Vmiešame na jemnom strúhadle nastrúhanú mrkvu, soľ. Necháme vychladnúť. Natrieme na čierny chlieb. Väčšinou si nátierku robím večer pred raňajkami a nechávam v chladničke.
Obed
Mäsová torta
Potrebujeme
500 g mletého miešaného mäsa, 2 rožky, 150 ml mlieka, 2 vajcia, 120 g miešanej čerstvej koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 pol. lyžica nakrájanej petržlenovej vňatePostup
Mäso premiešame so soľou. Vo vedľajšej miske vymiešame mlieko so žĺtkami a namrvíme do neho rožky. Všetko zmiešame spolu a pridáme postupne nakrájanú cibuľu, popučený cesnak, zeleninu a vňať. Zmes vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35 – 40 minút. Podávame poliate kečupom s varenými zemiakmi alebo len tak s paradajkou a chlebom.
Večera
Tvarohové guľky
Potrebujeme
1 kocka tvarohu (hrudkový), 2 polievkové lyžice detskej krupice, 3 polievkové lyžice strúhankyPostup
Suroviny zmiešame a necháme v chlade stáť asi hodinu. Potom urobíme guľky s priemerom asi 3cm a varíme v osladenej vode asi 3 minúty. a podávame posypané so škoricovým cukrom.