Denné menu č.233

0

Raňajky

 

Hruškový koláč

Potrebujeme
125 g malsa, 125 g práškového cukru, 2 žĺtka, 80 g hrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 250 strúhaných hrušiek na hrubom strúhadle (bez šupky), 10 g kakaa

Postup
Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme žĺtka a zase dobre vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakao. Nakoniec ručne vmiešame hrušky. Pečieme vo vymastenej a vysypanej tortovej forme (vložíme do studenej rúry) pri 180°C asi 45 minút. Podávame posypané práškovým cukrom a na pitie podávame kakao.

 

Obed

 

Kuracia polievka a bravčové stehno na červeno

Potrebujeme
Na polievku: 4 kuracie stehná, soľ, mletá červená paprika, 2 mrkvy, 1 petržlén, menší karfiol, muškátový oriešok, 1 vajíčko, 6 pol. lyžíc detskej krupice
Na mäso: 600 g bravčového stehna, 100 g paradajkového pretlaku, 100 g šampiónov, soľ, mleté čierne korenie, maslo

Postup
Polievka: Kuracie stehná vložíme do hrnca a zalejeme asi 3 l vody. Necháme variť približne 30 minút. Potom vložíme zeleninu, okoreníme a osolíme. A zase varíme asi 30 minút. Polievku zlejeme do hrnca, pokrájame do nej zeleninu a mäso. Necháme ju zovrieť a urobíme do nej halušky z cestíčka, ktoré sme spravili vymiešaním vajíčka s detskou krupicou. Zvyšok vývaru si zlejeme do misky a zamrazíme na inokedy.
Mäso: Nakrájané mäso na rezance opečieme na masle. Osolíme a okoreníme. Podlejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali pretlak a dusíme asi pol hodiny. Pridáme na plátky nakrájané šampióny a podusíme ešte asi 5 minút. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

 

Večera

 

Paradajkový šalát

Potrebujeme
6 väčších paradajok, 1 väčšia cibuľa, 1 čaj. lyžička nakrájanej bazalky, 1 čaj. lyžička petržlénovej vňate, soľ, 2 strúčiky popučeného cesnaku, 1 pol. lyžica oleja

Postup
Paradajky nakrájame na mesiačiky, posolíme, polejeme olejom, premiešame s cibuľou a bylinkami a cesnakom. Necháme postáť asi 15 minút. Podávame s rožkom

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár