Denné menu č.234

0

Raňajky

 

Brynzová nátierka

Potrebujeme
200 g bryndze, 2 pol. lyžice masla, 1 pol. lyžica bieleho jogurtu, 1 čaj. lyžička pažítky

Postup
Všetko spolu vymiešame. Podávame na sendviči spolu s paradajkou.

 

Obed

 

Pórová polievka a panenka so zelerom

Potrebujeme
Na polievku: 1 stredne veľký pór, 3 zemiaky, 1 lyžica masla, 1 kocka zeleninového bujónu, soľ, chlieb
Na mäso: 500 g bravčoveje panenky, 1 cibuľa, soľ, biele korenie, 100 g zeleru

Postup
Polievka: Pór nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle ho orestujeme, pridáme nakrájané zemiaky na drobné kocky, premiešame, zalejeme asi litrom vody. Pridáme bujón, dosolíme. Varíme asi 20 minút. Pri podávaní do polievky nahádžeme kocky opraženého chleba
Mäso: Na oleji speníme cibuľku a opečieme kúsky panenky. Posolíme a okoreníme. Na hrubom strúhadle nastrúhame zeler a pridáme k mäsu. Dobre premiešame a podlejeme vodou. Dusíme asi pol hodiny. Podávame s ryžou.

 

Večera

 

Bosniaky extra

Potrebujeme
250 g hrudkovitého tvarohu, 250 g strúhaného Eidamu, 2 čaj. lyžičky soli, 2 čaj. lyžičky sezamových semiačok, 400 g gramov polohrubej múky, 20 g drožia, 2,5 dl vlažného mlieka

Postup
Z droždia a mlieka urobíme kvások, ktorý necháme kysnúť asi 10 minút. Medzitým si ostatné suroviny dobre premiešame. Po tých asi 10 minútách pomaly zmiesime cesto. Možo budete musieť prysypať múku, lebo tvaroch je vlhký. Necháme asi pol hodiny vykysnúť. Vytrieme si olejom formu na mafiny a pomaly nadávkujeme do nej cesto asi do 2/3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 30 minút.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár