Denné menu č.25

0

Raňajky

 

Cesnaková nátierka

Potrebujeme
100 g taveného syra, 2 vajcia uvarené natvrdo, 60 g masla, 20 g cesnaku, soľ, pažítka, 1/4 citrónu

Postup
Tavený syr rozotrieme, pridáme jemne nastrúhané vajcia, zmäknuté maslo, cesnak rozotretý so soľou a vymiešame. Natierame na celozrnný chleb.
Podávame s pomarančovým džúsom.

 

Obed

 

Zeleninová polievka a bravčové s hráškom

Potrebujeme
Na polievku: 1 väčšia mrkva, 1 petržlen, 1 menší karfiol, 1 vajíčko, 6 polievkových lyžíc detskej krupice, 2 polievkové lyžice oleja, soľ, mleté biele korenie.
Na mäso: 400 g bravčového mäsa zo stehna, olej, 1 cibuľu, soľ, rascu, 400 g čerstvého alebo sterilizovaného hrášku

Postup
Polievka: Na oleji orestujeme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu a petržlen. Zalejeme vodou. Po zovretí pridáme na malé kúsky pokrájaný karfiol. Osolíme a okoreníme. Necháme variť asi 10 minút. Potom do polievky nahádžeme malou lyžičkou halušky z cesta, ktoré sme dostali zmiešaním vajíčka a detskej krupice. Necháme ich prevariť asi 2 minúty. Odstavíme a prikryjeme pokrievkou.
Na mäso: Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme umyté na kocky pokrájané mäso a osolíme. Chvíľu ho opatrne opečieme, tak aby sa cibuľa nepripálila, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Potom pridáme hrášok, šťavu necháme vydusiť a mäso prehriať. Ak varíme z čerstvého hrášku, pridáme ho k mäsu skôr, asi 15-20 minút pred dovarením.
Podávame s knedľou alebo dusenou ryžou.

 

Večera

 

Špagety

Potrebujeme
Na omáčku: 2 strúčiky cesnaku, maslo, 200 g paradajkového pretlaku, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie
Na špagety: 400 g cestovín

Postup
Na troche masla speníme cesnak a dobre premiešame. Pridáme pretlak a chvíľu miešame. Dochutíme korením a soľou. Podlejeme asi 2 dl vody a necháme asi 2 – 3 minúty prevrieť. Špagety uvaríme podľa návodu.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár