Denné menu č.264

0

Raňajky

 

Dezert z banánov

Potrebujeme
250 g tvarohu, 3 väčšie banány, 1 veľké jablko, med-podľa chuti, mlieko-podľa potreby

Postup
Tvaroh s mliekom vyšľaháme, med, dobre premiešame. Banány a jablko nakrájame na drobné kúsky a vmiešame do dezertu. Podávame v miskách alebo v pohároch s dlhými piškótami.

 

Obed

 

Tekvicová polievka a bravčové na prírodno

Potrebujeme
Na polievku: 250 g mrazenej nastrúhanej tekvice, 200 g zemiakov, 150 ml bieleho jogurtu, soľ, rasca.
Na mäso: 6 rezňov z krátkeho kare, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, olej, ryža

Postup
Polievka. Rozmrazenú tekvicu spolu s nakrájanými zemiakmi necháme variť asi 20 minút. Odoberieme si trocu vody a zmiešame ju s jogurtom. Potom za stáleho miešania vlejeme do tekvice a necháme prejsť varom.
Mäso: Rezne osolíme a okoreníme a naklepeme na doske posypanej strúhankou. Prudko opečieme na oleji. Mierne podlejeme a necháme dusiť asi 45 minút. Podávame s varenou ryžou.

 

Večera

 

Hotdog po domácky

Potrebujeme
6 rožkov, 6 párkov, 6 pol. lyžíc horčice, 6 pol. lyžíc strúhaného syra, albobal

Postup
Rožky rozrežeme a vyberieme vnútro. Jednu polovicu rožku potrieme horčicou, druhú posypeme syrom. Rožky zase spojíme spolu s párkom. Každý rožok zabalíme do alobalu a vo vyhriatej rúre pri 180°C zapečieme asi 5 – 8 minút. Podávame teplé.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár