
Raňajky
Vaječné hrianky
Potrebujeme
3 vajcia, 3 pol. lyžice mlieka, soľ, olej 6 krajcov chlebaPostup
Vajíčka s mliekom a soľou vidličkou vymiešame v hlbokom tanieri. Namáčame v zmesi krajce chleba, ktoré opekáme na oleji v panvici z oboch strán. Podávame s čiernym čajom.

Obed
Hríbová polievka a kuracie stehná “len tak”
Potrebujeme
Na polievku: 1/2 hrnčeka sušených hríbov, 2 hrnčeky zemiakov, 2 pol lyžice kyslej smotany, 1 pol. lyžica hladkej múky, soľ, bobkový list
Na kuracie stehná: 4 kuracie stehná, maslo, soľ, mletá červená paprika, 2 mrkvy, 400 g zemiakovPostup
Polievka: Zemiaky spolu s hríbami a bobkovým listom zalejeme vodou a necháme variť asi 15 minút. Potom odoberieme trochu vývaru do hrnčeka, v ktorom vymiešame smotanu a hladkú múku. Zmes vlejeme do hríbovej časti a dobre premiešame. Dochutíme soľou. Necháme esšte 2 – 3 minúty prevrieť.
Kuracie stehná: Stehná položíme na maslom vytretý pekáč. Osolíme a opaprikujeme. Posypeme ich na kolieska nakrájanou mrkvou a na kolieska nakrájanými zemiakmi. Všetko posolíme. Na vrch položíme plátky masla.Pečieme pri 180°C asi 45 minút. Občas premiešame. Môžeme na prvých 20 minút prikryť alobalom alebo pokrievkou.

Večera
Jablkové želé
Potrebujeme
500 g natrúhaných jabĺk na hrubom strúhadle, 50 g posekaných orechov, 1 škoricový cukor, 100 g kryštálového cukru, pol litra vody, 1 Zlatý klas, 1 šlahačka, 8 dlhých piškótPostup
Jablká premiešame s cukrom, orechami, zlatým klasom a vodou. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 2 minúty. Ozdobíme šlahačkou a piškótami.
