
Raňajky
Bryndzová pena
Potrebujeme
100 g bryndze, 50 g masla, 1/2 dl šľahačkovej smotany, 1 lyžica horčice, soľ, 1 polievková lyžica sušeného kôpruPostup
Všetko jemne s ušľahanou šľahačkou vymiešame. Natierame na rožky.
Podávame s džúsom.

Obed
Polievka z morky a mäso v mrkvovej omáčke
Potrebujeme
Na polievku: 3 stehná z morky, 3 zrniečka bieleho korenia, 2 čajové lyžičky soli, 4 väčšie mrkvy, 2 väčšie zemiaky, 1 cibuľa
Na „Jantárové guličky“: 1 vajce, 2 polievkové lyžice mlieka, 60 g hrubej múky, štipka soli, slnečnicový olej.
Na mäso: 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu, 1 knedľa z obchodu, soľPostup
Polievka: Stehná zalejeme asi 5 litrami vody a necháme variť hodinu. Potom pridáme zeleninu a korenie, osolíme. Povaríme asi 40 minút. Vývar zlejeme. Asi 2 litre vývaru si necháme na pozajtra v mrazničke. 2 dl vývaru si necháme na mäso. Ostatný vývar vlejeme do hrnca. Urobíme do neho „jantárové guličky“. Zo všetkých surovín na guličky si spravíme cesto. Necháme ho chvíľu postáť, aby múka nabrala objem. Potom do rozpáleného oleja nahádžeme cez sitko na halušky drobné guličky. Vareškou ich premiešame. Zlejeme cez sitko a necháme dobre odkvapkať od oleja. Podávame ich na tanieri už v hotovej polievke.
Mäso: Z polievky vyberieme mrkvu, cibuľu a 2 dl vývaru, pridáme 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu a vymixujeme do hladkej omáčky. Omáčkou zalejeme mäso, ktoré sme obrali z morčacích stehien.
Podávame s knedľou.

Večera
Makové guľky
Potrebujeme
150 g mletého maku, 200 g striedky zo sendviča alebo rožkov, 200 ml sladkej smotany, 50 g tvarohu, 50 g detskej krupice, 3 vajcia, 100 g masla, 100 g práškového cukruPostup
Striedku zo sendviča nakrájame na menšie kúsky, polejeme ju rumom, smotanou, zmiešame s vajíčkami, cukrom a detskou krupicou. Necháme postáť asi pol hodinu. Potom vytvarujeme guľky o priemere asi 5 cm. Vyvárame ich asi 10 minút vo vriacej vode.
Podávame poliate maslom a posypané škoricovým cukrom.
