
Raňajky
Paprikové maslo
Potrebujeme
100 g masla, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, štipka soliPostup
Všetko vymiešame do penista a podávame natreté na touste spolu s mliekom alebo bielou kávou.

Obed
Tekvicová polievka a pečené bravčové
Potrebujeme
Na polievku: 500 g mrazenej na malé kocky nakrájanej tekvice, 2 polievkové lyžice masla, soľ, 1/2 litra vývaru (ak nie je v mrazničke, môže byť aj z kocky), 6 polievkových lyžíc smotany, 2 polievkové lyžice žeruchy
Na mäso: 1 kg bravčového pliecka, 200 g mrkvy, 2 väčšie cibule, soľ, 1/4 čierneho piva, 200 ml smotanyPostup
Polievka: Rozmrazenú tekvicu opečieme na masle. Podlejeme vývarom a varíme asi 30 minút. Osolíme. Tekvicu vymixujeme. Vmiešame smotanu a žeruchu a necháme prejsť varom asi 1 minútu.
Mäso: Mäso položíme do hlbokého pekáča. Posolíme. Posypeme okolo mrkvou nakrájanou na hrubšie kolieska a cibuľou nakrájanou na tenšie kolieska. Podlejeme asi 2 dl vody. Necháme piecť pri 150°C asi 40 minút. Podlejme pivom. Potom zvýšime teplotu na 180°C a pečieme asi 40 minút. Vyberieme mäso. Do výpeku vmiešame trochu soli, smotanu. Vrátime mäso a necháme ešte asi 10 minút piecť.
Podávame nakrájané s varenými zemiakmi.

Večera
Ríbezľový nákyp
Potrebujeme
200 g chleba, 4 rožky, 3 dl mlieka, 4 vajíčka, 125 g masla, 200 g práškového cukru, 300 g precedených ríbezlí z kompótu (môžete aj čerešne alebo višne)Postup
Chlieb nakrájame na menšie kúsky a necháme napučať v teplom mlieku. Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do penista. Ručne dobre premiešame s chlebom, pridáme ríbezle a nakoniec sneh z bielkov. Naplníme do zapekacej misy a zapekáme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 40 minút.
Podávame s kakaom.
