Denné menu č.346

0

Raňajky

 

Tvarohový krém s ananásom

Potrebujeme
250 g nízkotučného tvarohu, 1/2 ananásu, 1/4 smotany na šľahanie, 4 polievkové lyžice medu, 1 polievková lyžica hrozienok, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Postup
Tvaroh vymiešame s hrozienkami, medom a citrónovou šťavou. Ananás nakrájame na kolieska hrubé ako prst, ošúpeme a nakrájame na kocôčky. Smotanu vyšľaháme a spolu s kúskami ananásu vmiešame do tvarohu.
Podávame naservírované v miskách s dlhými piškótami a lyžičkou.

 

Obed

 

Polievka zo sušených húb a fašírky z ovsených vločiek

Potrebujeme
Na polievku: 160 g sušených húb, olej, 2 lyžice hladkej múky, mletá červená paprika, 1 cibuľa, soľ, 20 g suchého postrúhaného cesta, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, rasca
Na fašírky: 200 g výberových ovsených vločiek, 150 g tvrdého syra, olej, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, majorán, 3 lyžice strúhanky

Postup
Polievka: Huby opláchneme, nakrájame, dáme do vody a varíme. Z oleja, múky a postrúhanej cibule pripravíme zápražku, pridáme do nej červenú papriku, zalejeme vodou, posolíme, pridáme k uvareným hubám a povaríme. Nakoniec do polievky zavaríme cesto, posekanú petržlenovú vňať, čierne korenie, rascu a varíme, kým nie je cestovina mäkká.
Fašírky: Ovsené vločky zalejeme 2 dl vody a necháme 10 minút odstáť. Potom pridáme postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať, celé vajce, mleté čierne korenie, soľ, vegetu, majorán, prelisovaný cesnak a zmiešame. Podľa potreby môžeme pridať strúhanku, aby bola masa hustejšia. Vyformujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji z oboch strán.
Podávame s čerstvou zeleninou.

 

Večera

 

Koláč z kyslej kapusty

Potrebujeme20 g múky, 2 čajové lyžičky masla, medzi prsty soli, 2 polievkové lyžice oleja, 100 g kyslej kapusty, 1 čajová lyžička soli zmiešanej s rascou, 1 vajíčko, 100 ml mlieka, 1 plátok kuracích pŕs, 1 strednú cibuľu

Postup
Zmiešame 20 múky, soľ a dve lyžičky masla, mrvíme prstami, pridáme vodu, aby cesto bolo mäkké, ale nelepilo sa. Dáme ho do chladničky. Nakrájanú cibuľu opražíme na tuku. Na tenko vyvaľkaným cestom vyložíme malú koláčovú formu, rozložíme naň 100 g pokrájanej kyslej kapusty, pridáme rascu, soľ, korenie a opraženú cibuľu. Navrch položíme plátok morčacích alebo kuracích pŕs pokrájaný na rezančeky. Polejeme 100 ml mlieka s roztrepaným vajcom. Koláč pečieme v predhriatej rúre 20 minút pri 200°C, ďalších desať minút pri 180°C.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár