
Raňajky
Červená nátierka
Potrebujeme
250 g tvarohu, 125 ml bieleho smotanového jogurtu, 1 polievková lyžica kečupu, soľPostup
Všetko vymiešame a podávame na bielom pečive.

Obed
Mäsový vývar s krupicovými haluškami zeleninová štrúdľa
Potrebujeme
Na polievku: asi 300 g bravčovej kosti, 2 čajové lyžičky soli, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, 1 vajce, 5 polievkových lyžíc detskej krupice
Na štrúdľu: 500 g lístkového cesta, 5 natvrdo uvarených vajíčok, 200 ml bieleho jogurtu, 1 vajce 2 čajové lyžičky vegety, 300 g mrazenej zeleninovej zmesi, 100 g nadrobno nakrájanej šunkyPostup
Polievka: Kosť necháme variť v asi 4 l vody pol hodiny, potom vodu zlejeme. Znova nalejeme 4 litre vody, osolíme a opaprikujeme. Varíme hodinu. Potom kosť vyberieme a zavaríme do polovice polievky krupicové halušky. Druhú polovicu polievky môžeme v nádobe zamraziť (použiť do 1 mesiaca).
Krupicové halušky: Vajce vymiešame s 5 polievkovými lyžicami detskej krupice. Lyžičkou formujeme do vriacej polievky halušky.
Štrúdľa: Lístkové cesto vyvaľkáme a natrieme plnkou. Stočíme, položíme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme mletou červenou paprikou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Plnka: Mrazenú zeleninu povaríme asi 3 minúty v slanej vode. Dobre scedíme. Všetky suroviny zmiešame.
Podávame nakrájané ako štrúdľu, prípadne môžeme ozdobiť kečupom.

Večera
Mliečny čaj
Potrebujeme
4 čajové lyžičky čierneho čaju, 500 ml mlieka, 4 polievkové lyžice meduPostup
Čaj zalejeme vriacim mliekom a necháme vyluhovať asi 4 minúty. Potom scedíme a premiešame s medom.
Podávame s koláčom alebo rožkom s maslom.
