
Raňajky
Vajíčkovo zemiakova nátierka
Potrebujeme
3 vajíčka, 3 zemiaky, 100 g masla, 2 pol. lyžice horčice, trochu mlieka, soľ, pažítkaPostup
Vajíčka uvaríme na tvrdo, zemiaky do mäkka. V mixéri vymixujeme zemiaky, trochu mlieka, soľ, bilinky, žĺtka. Primiešame na drobno nakrájané bielka. Podávame s varenou mrkvou alebo uduseným hráškom.

Obed
Cesnaková polievka a marinované steaky
Potrebujeme
Na polievku: 2 hlávky cesnaku, 2 veľké zemiaky, 1 cibuľu, ¼ zeleru, 1 mrkvu, vývar, 100 g Nivy, 100 g klobásy, soľ, majorán, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 1 lyžicu masti, 1 kyslú smotanu.
Na mäso: 1 kg hovädzieho zadného, celý zázvor, sójova omáčka, soľ, med a olej.Postup
Polievka: Postrúhanú mrkvu, zeler, na kolieska pokrájanú cibuľu, na kolieska pokrájanú klobásu osmažíme na masti. Pridáme prelisovaný cesnak, na malé kocky pokrájané zemiaky a zalejeme vývarom. Varíme asi 15 minút. Polievku ochutíme soľou a korením a za stáleho miešanie pridáme smotanu zmiešanú s vajciami. Pri podávaní pridáme postrúhanú Nivu.
Mäso: Zázvor na jemno postrúhame a zmiešame s ostatnými surovinami. Mäso nakrájema na tenké plátky, ktoré mierne naklepeme. Položíme ho do marinády a necháme v chlade asi pol hodinu odpočívať. Opečieme z oboch strán do zlatova. Podávame s pečenými zemiakmi.

Večera
Mrkvové koláčiky
Potrebujeme
350 g polohrubej múky, 250 g mrkvy nastrúhanej na jemno, 1 palmarín, 1 prášok do pečiva, vanilkový cukor a pikantný lekvárPostup
V miske zmiesime múku, mrkvu, kypriaci prášok, palmarín. Podľa potreby múky prisypeme. Vyvaľkáme tenké cesto, podsypujeme ho, robíme malé “pirohy”a plníme lekvárom. Pečieme na nevymazanom plechu na 200 stupňoch asi 20 minút. Môžeme a nemusíme teplé obaľovať vo vanilínovom cukre.
