Denné menu č.97

0

Raňajky

 

Vajíčkovo zemiakova nátierka

Potrebujeme
3 vajíčka, 3 zemiaky, 100 g masla, 2 pol. lyžice horčice, trochu mlieka, soľ, pažítka

Postup
Vajíčka uvaríme na tvrdo, zemiaky do mäkka. V mixéri vymixujeme zemiaky, trochu mlieka, soľ, bilinky, žĺtka. Primiešame na drobno nakrájané bielka. Podávame s varenou mrkvou alebo uduseným hráškom.

 

Obed

 

Cesnaková polievka a marinované steaky

Potrebujeme
Na polievku: 2 hlávky cesnaku, 2 veľké zemiaky, 1 cibuľu, ¼ zeleru, 1 mrkvu, vývar, 100 g Nivy, 100 g klobásy, soľ, majorán, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 1 lyžicu masti, 1 kyslú smotanu.
Na mäso: 1 kg hovädzieho zadného, celý zázvor, sójova omáčka, soľ, med a olej.

Postup
Polievka: Postrúhanú mrkvu, zeler, na kolieska pokrájanú cibuľu, na kolieska pokrájanú klobásu osmažíme na masti. Pridáme prelisovaný cesnak, na malé kocky pokrájané zemiaky a zalejeme vývarom. Varíme asi 15 minút. Polievku ochutíme soľou a korením a za stáleho miešanie pridáme smotanu zmiešanú s vajciami. Pri podávaní pridáme postrúhanú Nivu.
Mäso: Zázvor na jemno postrúhame a zmiešame s ostatnými surovinami. Mäso nakrájema na tenké plátky, ktoré mierne naklepeme. Položíme ho do marinády a necháme v chlade asi pol hodinu odpočívať. Opečieme z oboch strán do zlatova. Podávame s pečenými zemiakmi.

 

Večera

 

Mrkvové koláčiky

Potrebujeme
350 g polohrubej múky, 250 g mrkvy nastrúhanej na jemno, 1 palmarín, 1 prášok do pečiva, vanilkový cukor a pikantný lekvár

Postup
V miske zmiesime múku, mrkvu, kypriaci prášok, palmarín. Podľa potreby múky prisypeme. Vyvaľkáme tenké cesto, podsypujeme ho, robíme malé „pirohy“a plníme lekvárom. Pečieme na nevymazanom plechu na 200 stupňoch asi 20 minút. Môžeme a nemusíme teplé obaľovať vo vanilínovom cukre.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár