Receptov na medovníky je habadej, tak to nebudem komplikovať. Urobte si cesto, na aké ste zvyknuté a ktoré sa vám osvedčilo. Potom môžeme ísť na vec.
Komentáre k článku
ešte by som pridala presny recept na cukor – 150 g práškového cukru – 3 x preosiať – bielko z jedného vajíčka a kávovu lyžičku zemiakového škrobu – miešať – cca 10 min – ručne – nie mixérom – najlepšie vareškou – následne naplniť do mikroténových sáčkov
Este maly tip – ak chceme navodit dreveny vzhlad chalupky – tvary A a B – buduce steny domceka – nevykrajujeme z rozvalkaneho platu cesta, ale prichystame si ich tymto sposobom:
z cesta si vytvarujeme male dlhe hranolceky hrubky cca 5 mm (= hrubka rozvalkaneho platu cesta), vodorovne ich naukladame na plech tesne vedla seba a okraje orezeme, aby sme dostali ziadane tvary A a B.
Pri peceni sa hranolceky spoja do pevnej steny, s reliefom na seba naukladanych hrad.
ešte by som pridala presny recept na cukor – 150 g práškového cukru – 3 x preosiať – bielko z jedného vajíčka a kávovu lyžičku zemiakového škrobu – miešať – cca 10 min – ručne – nie mixérom – najlepšie vareškou – následne naplniť do mikroténových sáčkov
Este maly tip – ak chceme navodit dreveny vzhlad chalupky – tvary A a B – buduce steny domceka – nevykrajujeme z rozvalkaneho platu cesta, ale prichystame si ich tymto sposobom:
z cesta si vytvarujeme male dlhe hranolceky hrubky cca 5 mm (= hrubka rozvalkaneho platu cesta), vodorovne ich naukladame na plech tesne vedla seba a okraje orezeme, aby sme dostali ziadane tvary A a B.
Pri peceni sa hranolceky spoja do pevnej steny, s reliefom na seba naukladanych hrad.
Každý rok robíme minimálne tri 🙂
už sa tešíme na tohtoročné, cesto je už zarobené…