Cesto robím od oka, ale na pizzu približne potrebujeme:
- 30 g hladkej múky,
- 5 g kvasníc (alebo z kocky 1/3),
- 3 lyžice oleja,
- štipku soli
- teplú vodu
Postup:
Zamiesime cesto do konzistencie (nie hustej) a ideme piecť. V prípade, že si cesto len chystáme na neskoršie použite, treba ho odložiť na chladné miesto (aj do chladničky).
Na plech (ja používam okrúhly s dierkami) dáme trochu olivového oleja a rozotrieme naň cesto, ktoré roztlačíme do krajov (cesto by malo byť tenké). Na cesto natrieme paradajkový pretlak (nemusí sa ním šetriť), posypeme zmesou korenia na pizzu, podľa chute navrstvíme šunku, syr, olivy (alebo čokoľvek iné, na čo máte chuť) a dáme upiecť na najvyššiu teplotu max. 10-15 min.
Po dopečení potrieme okraje pizze (pretlačený cesnak zmiešam s teplou vodou a olivovým olejom: 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica oleja, 1 lyžica teplej vody). Nakoniec posypeme rucolou.
Dobrú chuť.
myslim, ze ,,nie je truba ako truba“, skusenejsia kucharka si poradí
30 gramov muky iba?
to su kecy,upiekla som pri 250 stupnoch
teoria pekna, recep dobry, ale doma pizzu neupeces ak nemas 350 stupnov.