Na ozdobenie:
- ½ balíčka Polevy tmavej Dr. Oetker
- 2 zarovnané PL práškového cukru
Ešte potrebujeme:
- Plech na pečenie
- Papier na pečenie
- Váľok
- Formičku snehuliaka
- Štetec
- Cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
Príprava:
1. Cesto pripravíme z pomocníka na kysnuté cesto s múkou, cukrom, soľou, vodou, olejom, vajcom a arómou podľa návodu na obale. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Pomocou formičky vykrojíme snehuliakov. Položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: 3 stupeň
Doba pečenia: asi 15 minút
2. Snehuliakov necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť a pozdĺžne ich rozkrojíme.
3. Na prípravu náplne zmiešame jogurt s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do jogurtu. Vložíme na 20 minút do chladničky. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme na spodnú časť snehuliakov ¾ náplne a snehuliakov priklopíme vrchnou časťou. Zvyšnou náplňou vytvoríme malé očká a gombíky.
4. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a vytvoríme zreničky. Klobúk vytvoríme tak, že snehuliakov máčame do polevy. Napokon zľahka poprášime práškovým cukrom.
TIP: Na vykrajovanie mmôžeme použiť aj iné formičky s vianočným motívom.
Foto: Dr. Oetker, autorka