Denné menu : Mafinky a šalát z červenej kapusty

redakcia 0

Raňajky

 

Mafiny

Potrebujeme
250 g polohrubej múky, 100 g kryštálového cukru, 100 g rozpusteného masla, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 vajce

Postup
Všetko zmiešame, naplníme papierove košíčky s priemerom 4.5 cm do polovice a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút.

 

Obed

 

Polievka zo sóje a syrové koláčiky

Potrebujeme
Na polievku: 1 hrnček (asi 3 hodiny napučanej sóje), 1 hrnček nakrájaného hovädzieho mäsa, 1 hrnček nakrájanej mrkvy, 1 hrnček nakrájaných zemiakov, bobkový list, soľ
Na koláčiky: 1 lístkové cesto, 4 polievkové lyžice kečupu, 1 vajíčko, 4 syry hermelín, morská hrubozrnná soľ

Postup
Polievka: Sóju zlejeme (asi 3 hodiny namočená) a spolu s mäsom dáme variť asi na hodinu pod pokrievku. Pridáme mrkvu, zemiaky, bobkový list, osolíme a dovaríme ešte asi štvrťhdinu.
Koláčiky: Cesto rozvaľkáme. Rozrežeme na 4 štvorce. Do stredu štvorca dáme lyžicu kečupu a položíme hermelín. Uzavrieme do šatôčky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Posolíme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút.
Podávame so zemiakovou kašou.

 

Večera

 

Šalát z červenej kapusty

Potrebujeme
700 g červenej kapusty, 2 jablká, 3 cibule, 3 polievkové lyžice oleja, 6 polievkových lyžíc červeného vína, 4 čajové lyžičky medu, asi 20 g masla, soľ, mleté čierne korenie

Postup
Na panvici na oleji popražíme cibuľu nakrájanú na plátky. Pridáme kapustu nakrájanú na rezance a dobre premiešame. Prilejeme víno, posolíme a okreníme. Podusíme asi 30 minút. Na inej panvici opečieme jablká pokrájané na osminky na masle. Po odstavení zmiešame kapustu s jablkami.
Podávame s rožkami.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár