
Raňajky
Dusený kaleráb so syrom
Potrebujeme
400 g kalerábu (bez drevnatej časti), 100 g údeného tvrdého syra, 2 lyžice masla, soľPostup
Očistený a postrúhaný (na hrubom strúhadle) kaleráb speníme na masle, pridáme soľ, korenie a za občasného podlievania udusíme do mäkka. Ešte do horúceho vmiešame strúhaný syr. Podávame s chlebom.

Obed
Morčacie stehná „na divoko“
Potrebujeme
2 spodné morčacie stehná (alebo 1 horné), 150 g údenej slaniny, 2 veľké cibule, 1 lyžica horčice, 4 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, soľ, 2-3 bobkové listy, tymian, olej, 5-6 zemiakovPostup
Stehná zbavíme kože, vytiahneme z nich šľachy (v každej by ich malo byť 7) a mäso prešpikujeme pásikmi slaniny. Ostatnú slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme ju, pridáme na mesiačiky pokrájanú cibuľu a ešte pražíme. Zmes dáme do pekáča, pridáme koreniny, trochu oleja, mäso opečieme a zakryté dáme piecť. Občas prilejeme horúcu vodu. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na teplý tanier. Zemiaky ošúpeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Do výpeku vmiešame horčicu, pridáme scedené zemiaky a spolu zľahka premiešame. Podávame ako prílohu k mäsu.

Večera
Ovocná ryžová kaša
Potrebujeme
250 g broskýň, 100 g jabĺk, 50 g varenej ryžePostup
Broskyne zbavíme kožky, kôstky, roztlačíme, jablko očistíme a postrúhame. Spolu s uvarenou ryžou pridáme k broskyniam a premiešame vidličkou.
