
Raňajky
Tvarohová nátierka
Potrebujeme
200 g tvarohu, 30 g masla, soľ, drvená rasca, 120 g paradajokPostup
Tvaroh, soľ, rascu a maslo vymiešame a pridáme na drobno nakrájané paradajky. Podávame s tmavým pečivom.

Obed
Zelerová polievka a dusené bravčové
Potrebujeme
Na polievku: 200 g zeleru, 200 g zemiakov, 4 dl mlieka, 20 g malsa, soľ, mleté biele korenie, petržlenová vňať alebo pažítka
Na mäso: 400 g bravčového pliecka, 1 cibuľa, soľ, mletá červená paprikaPostup
Polievka: Nakrájaný zeler nasypeme do vriacej osolenej vody. Necháme variť asi 15 minút. Prisypeme zemiaky a znova necháme variť asi 15 minút. Rozmixujeme, dolejeme mlieko, dokoreníme a dosypeme petržlénovú vňať. Necháme ešte raz prejsť varom.
Mäso: Mäso nakrájame na kocky. Na oleji opečieme cibuľu nakrájanú na kolieska. Pridáme mäso. Dobre premiešame. Osolíme, opaprikujeme a podlejeme vodou. Dusíme asi 40 minút. Podávame s ryžou.

Večera
Tortelíny
Potrebujeme
300 g tortelín plnených mäsom, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 300 g paradajok, oregáno, petržlénová vňaťPostup
Tortelíny uvaríme podľa návodu. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľku, cesnak, pridáme nakrájané paradajky osolíme a necháme dusiť asi 5 minút. Pridáme oregáno a petržlénovú vňať. Podusíme asi 5 minút. Podávame v hlbokom tanieri nasypané tortelíny, poliate omáčkou.
