Raňajky
Nátierka z údeného mäsa
Potrebujeme
150 g údeného mäsa, 50 g malsa, 1 lyžička horčice, 1 dl šľahačky, 1 pol. lyžica pažítky, soľ, mletá paprikaPostup
Dvakrát premleté mäso zmiešame so soľou, horčicou, korením a maslom. Pridáme ušlahanú šlahačku a petržlénovú vňať. Necháme stuhnúť a podávame na tmavom pečive s ovocným čajom.
Obed
Kuracia polievka a rizoto
Potrebujeme
Na polievku: 4 kuracie stehná, soľ, mletá červená paprika, 2 mrkvy, 1 petržlen, menší karfiol, muškátový oriešok, 1 vajíčko, 6 pol. lyžíc detskej krupice
Na rizoto: 200 g ryže, 150 g šampionov, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprikaPostup
Polievka: Kuracie stehná vložíme do hrnca a zalejeme asi 3 l vody. Necháme variť približne 30 minút. Potom vložíme zeleninu, okoreníme a osolíme. A zase varíme asi 30 minút. Polievku zlejeme do hrnca. Necháme ju zovrieť a urobíme do nej halušky z cestíčka, ktoré sme spravili vymiešaním vajíčka s detskou krupicou. Zvyšok vývaru si necháme na zajtra.
Rizoto: Do veľkého množstva slanej vriacej vody vsypeme nakrájané šampiony a ryžu. Za občasného premiešania varíme 15 minút. Scedíme a zmiešame s nakrájaným mäsom z polievky a zeleninou. Ochutíme korením. Podávame posypané strúhaným syrom as zaváranou uhorkou.
Večera
Tvarohové guľky
Potrebujeme
300g tvarohu, 3 pol. Lyžice krupice, 3 vajcia, soľ, strúhanka, 250g pochúťkovej smotany, trochu medu, vanilkový cukorPostup
Zmiešame tvaroh s vajíčkami. Pridáme krupicu, soľ a dobre spolu premiešame, Z cesta vytvarujeme guľky, ktoré varíme vo vriacej vode asi 5 minút. Vyberieme ich z vody a hneď obaľujeme v strúhanke, ktorú sme opiekli na panvici. Hotové guľky prelejeme smotanovou omáčkou (zohrejeme smotanu a zmiešame s medom a vanilkovým cukrom.