Denné menu č.265

0

Raňajky

 

Paradajková praženica

Potrebujeme
3 paradajky, 4 vajíčka, olej, soľ, mleté biele korenie

Postup
Nakrájané paradajky orestujeme na oleji. Pridáme rozklepnuté vajíčka a miešaním varíme, kým nemajú správnu hustotu. Nakoniec osolíme a okoreníme. Podávame s rožkom a čiernym čajom.

 

Obed

 

Hrachová polievka a bravčové na cesnaku

Potrebujeme
Na polievku: 1 hrnček suchého poleného hrachu (namočeného asi 3 hodiny), 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, 3 pol. lyžice nastrúhanej mrkvy na jemno, soľ, majoránka
Na mäso: 300 g bravčového pliecka, 3 strúčiky cesnaku, soľ, rasca

Postup
Polievka: Hrach a zemiaky zalejeme vodou a necháme variť asi pol hodiny. Pridáme mrkvu, soľ a majorán. Necháme ešte povariť asi 15 minút.
Mäso: Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, posolíme. Na oleji opražíme kúsky cesnaku. Mäso prudko opečieme z oboch strán. Podlejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou asi 45 minút. Podávame s varenou ryžou.

 

Večera

 

Jablková štrúdľa

Potrebujeme
300 g hl. múky, 1 vajce, 1 pol. lyžica octu, vlažná voda, 100 g kr. cukru, 1 kg jabĺk, 30 g masla

Postup
Múku s vajíčkom soľou a vodou vymiešame do hladkého cesta. Rozvaľkáme na tenko. Cesto potrieme maslo. Posypeme nastrúhanými jablkami zmiešanými s cukrom. Zroľujeme a preložíme na vymastený plech. Potrieme vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35 minút.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár