Na začiatok sú vhodné kaše ryžová, kukuričná, pšenová, či pohánková.
V tomto fotoseriáli si ukážeme postup, ako pripraviť ryžovú kašu s obľúbeným ovocným pyré.
Obilninová kaša – ryžová: postup
Potrebujeme:
2 polievkové lyžice ryže,
3 dcl studenej vody

Ako uvariť ryžovú kašu
Ryžu varte vo väčšom množstve vody do rozvarenia.
Ochutiť môžete podobne ako pohánku, ovocným pyré.

Kašu vymixujte podľa potreby
Pri ryžovej aj pohánkovej kaši vám dobrú službu urobí ponorný mixér, aby ste kašu mali v pomerne hladkej konzistencii.

Kaša je vhodná pre deti od 6 mesiacov
Dobrú chuť.
Dokopy autorka 7 fotoreceptov: Ako na prvé príkrmy. S obrázkovým návodom krok za krokom, veríme že vám náš fotoseriál túto novú bábätkovskú životnú etapu uľahčí.
»»»»» Prečítajte si aj: Obilninové kaše: Kukuričná, fotopostup.
Kaše pre deti – tip na záver
Kaše z kukuričnej krupice, pohánky či ryže je vhodné uvariť vo vode a následne pridať materské alebo umelé mlieko.
Kašu možno postupne spestriť pridaním ovocia, zeleniny, prípadne mäsa, ktoré zároveň zvýšia jej výživovú hodnotu.
Kaše na dobrú noc
Ak sa rozhodnete podať dieťaťu kašu, mali by ste mu ju dať asi 2 hodiny pred plánovaným uložením na spánok, aby dieťatku neležala v žalúdku.
Plné bruško nezaručí, že prespí celú noc. Práve naopak, môže to byť dôvod, prečo má dieťa nepokojný spánok.
»»»»» Prečítajte si aj: Pšeno. Recepty nielen pre deti.
