![](https://babetko.rodinka.sk/wp-content/uploads/sites/5/2024/01/ikonka_internet_rodinka_4e6ef0_4ed182_62.gif)
Raňajky
Karfiol s ryžou
Potrebujeme
10 ružičiek karfiolu, 8 polievkových lyžíc ryže, štipka soliPostup
Do mierne osolenej vriacej vody vsypeme ryžu a karfiól. Varíme 15 minút. Scedíme. Karfiól popučíme vidličkou a premiešame s ryžou. Prípadne si necháme trochu vody a vymiešame na kašu.
![](https://babetko.rodinka.sk/wp-content/uploads/sites/5/2024/01/ikonka_internet_rodinka_ed6e3d_0db931_62.gif)
Obed
Pórová polievka a lievance
Potrebujeme
Na polievku: 200 g póru, 150 g zemiakov, 1/2 litra mäsového vývaru (môžeme použiť ten z mrazničky), 1 dl sladkej smotany, 1 polievková lyžica hladkej múky.
Na lievance: 2 dl teplého mlieka, 15g droždia, 1 žĺtok, 150g hladkej múky, 50g hrubej múky, 70g oleja, trochu soli a citrónovej kôry.Postup
Polievka: Nakrájaný pór na kolieska a zemiaky udusíme v 3dl mäsového vývaru. Rozmixujeme. Okoreníme bielym korením a muškátovým orieškom. Dolejem 2dl vývaru a zahustíme sladkou smotanou, v ktorej sme rozmiešali 1hladkú múku.
Lievance: V teplom mlieku rozmrvíme droždie, pridáme žĺtok, hladkú múku, hrubú múku, olej, trochu soli a citrónovej kôry. Nakoniec vmiešame sneh z 1 bielka. Necháme vykysnúť a opekáme z oboch strán. Podávame s lekvárom.
![](https://babetko.rodinka.sk/wp-content/uploads/sites/5/2024/01/ikonka_internet_rodinka_f3af12_6f874e_61.gif)
Večera
Kura v alobale
Potrebujeme
4 kuracie prsia, 4 väčšie zemiaky, 1cibuľa, soľ, majoránka, 4 čaj. lyžičky maslaPostup
Z alobalu si vystrihneme väčšie štvorce. Do stredu alobalu položíme čajovú lyžičku masla, jeden na koliečka nakrájaný zemiak, posolíme, položíme 1 kúsok kuracieho mäsa, posolíme a orascujeme a ešte na vrch položíme krúžok cibule. Alobal uzavrieme a položíme na pekáč. Pečieme pri 180°C asi 40 minút.
![](https://babetko.rodinka.sk/wp-content/uploads/sites/5/2024/01/working.gif)