
Raňajky
Zemiakový šalát extra
Potrebujeme
400 g zemiakov, 50 g šunky, 20 g cibule, 100 g varenej miešanej koreňovej zeleniny, 1 vajíčko na tvrdo, 1 dl kyslej smotany, 100 g tatarskej omáčkyPostup
Zemiaky pretlačíme cez krúžok, ne drobno pokrájamú zeleninu, šunku a vajíčko. Premiešame s tatárskou omáčkou a smotanou. Dosolíme.

Obed
Šošovicová polievka a pizza
Potrebujeme
Na polievku: 1 hrnček šošovice, 2 hrnčeky na drobno nakrájaných zemiakov, 2 pol. lyžice bieleho jogurtu
Pizza: 500 g hladkej múky, 400 ml vody, 20 g droždia, 2 lyžičky soli, kečup, 200 g strúhaného syra, 150 g šunky, 150 g šampionov.Postup
Polievka: Asi pol hodiny napučanú šošovicu zlejeme z vody. Zmiešame ju so zemiakmi, zalejeme 5 hrnčekmi vody a necháme variť asi 20 minút. Potom odstavíme a vmiešame do nej jogurt a necháme ešte asi 2 minúty prevrieť.
Pizza: Z kvásku, múky a soli urobíme husté cesto, ktoré necháme asi pol hodiny nakysnúť. Potom ho rozvaľkáme, potrieme kečupom a posypeme strúhaným syrom. Na vrch potrháme šunku a nalámeme šampiony, znova posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 15 – 20 minút.

Večera
Syrový špenát
Potrebujeme
30 lístkov špenátu, 200 g sladkej smotany, 60 g na jemno nastrúhanej eidamskej tehly, soľPostup
Špenátové lístky zalejeme vodou a necháme asi 2 minúty prevrieť. Potom rozmixujeme. Rozmixovaný špenát zmiešame so smotanou, syrom a dochutíme soľou. Necháme ešte prejsť varom. Podávame s rožkom. Ja dnes urobím zemiakovu kašu, lebo na obed boli celozrnné rožky.
