Ako mamičky varili

Silvia Bodláková 0

Koncom februára sme Materskom centre Macko varili. Najprv sme si prichystali mlieko na domáci jogurt, pokračovali sme prípravou misiek, v ktorých sme robili neskôr pudingové…

Ako sme robili tavený syr

Silvia Bodláková 5

Mám jednu výbornú známu. Obidve máme dve deti, obidve chodíme do práce, obidve rady varíme,… Aj námet na tento recept je vlastne od nej. Len…

Vianočné pečenie

Silvia Bodláková 0

Včera sme i v Materskom centre Macko piekli . Najprv sme si zarobili cesto na medovníčky a kým sme ho nechali v chlade odstáť, upiekli…

Lístkové cesto po domácky

Silvia Bodláková 0

Potrebujeme: 1. Časť – tuková 125 g masla, asi 80 g hladkej múky špeciál 00 2. Časť – závinová asi 80 g hladkej múky špeciál…

Napečme si ľahko, rýchlo, chutne, zdravo

MikSa 6

Ponúkame Vám zopár receptov a rád, ktoré si môžete ľahko vyskúšať ešte pred Vianocami, aby ste si ich „overili“ a prispôsobili vašej rodine a chuti….

Cesnaková bageta so zeleninovou ihlou

0

Počet porcií: 4 Doba prípravy: 45 minút Náročnosť: 1   Suroviny: 2 červené cibule 12 cherry paradajky 12 plátkov parmskej šunky alebo chudšej anglickej slaniny…

Piekli sme chlieb

Silvia Bodlakova 15

Asi si myslíte, že nemám doma čo robiť, veď zájdem do obchodu a kúpim čerstvý. Nuž nie je to celkom tak, že by som nemala…

Obilniny II. – zdravé recepty (pokračovanie)

Mgr. Jarka Červeňáková 0

Zopakujme si z minulej časti, že obilniny patria k základným a najdôležitejším potravinám ľudí a mali by tvoriť 50% našej stravy. Samozrejme hovoríme o celozrných…

Lekvárové perky a srdiečka

Silvia Bodláková 7

Lekvárové perky Cesto: 150 ml vody, 1 vajíčko, štipka soli, 450 – 500 g polohrubej múky Plnka: hustý lekvár Poliatie: 2 polievkové lyžice rozpusteného masla…